Hi, wij zijn Reddende Engel Horeca

Als ondernemer zijnde ben je altijd opzoek naar kansen, wij bij Reddende Engel Horeca zien niet alleen deze kans maar vinden we het ook nog eens geweldig om samen iets te creëren wat een heleboel andere mensen helpt.

Jesper van den Engel

Mijn naam is Jesper van den Engel en 2022 is het jaar waarin ik ben begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf: een freelance bureau voor horecamedewerkers!

Studeren? Werken!

Na het behalen van mijn havo diploma ben ik gestart met een studie engineering in Amsterdam. Ik was altijd erg goed in de exacte vakken en heb daarom ook deze opleiding gekozen. Na een aantal maanden kwam ik erachter dat dit niet voor mij was weggelegd. Ik werkte toen al geruime tijd in de horeca en heb ervaren dat hier absoluut mijn passie ligt. Ik geniet ervan om mensen een leuke tijd te bezorgen en het sociale contact dat je hebt met de klanten maakt vaak mijn dag. Om die reden heb ik er toen voor gekozen om te starten met de opleiding Hotelmanagement in Leeuwarden. Ik heb inmiddels ruim vier jaar werkervaring in de horeca en ondanks dat de studie leerzaam was, besloot ik dat het werken en leren in de praktijk beter bij me past!

Freelancer

In 2021 ben ik als freelancer begonnen. Letterlijk en figuurlijk neem ik sindsdien een kijkje in de keuken van veel horeca gelegenheden. Een leerschool waar geen opleiding tegenop kan. Ik ben ingehuurd als onder andere bediener/bartender/banqueting medewerker… Ik heb gewerkt op plekken als Oud London in Zeist, The Grand in Amsterdam, Hotel Karel V in Utrecht. Maar ook bij wat meer casual zaken als Theehuis‘t Bluk in Laren, George Marina Laren en Stichting‘t Singer in Laren. Maar waar ik de meeste ervaring heb opgedaan is bij Grand Café Eemland in Eemnes waar ik ruim 2 jaar gewerkt heb. Hier mocht ik naast mijn werk in de bediening ook nieuwe medewerkers opleiden en begeleiden.

Door deze combinatie van zelf werken als freelancer én mijn kennis overdragen, is het idee geboren om een eigen horeca onderneming te starten.

Ruben Eggenkamp

Mijn naam is Ruben Eggenkamp en eind 2022 ben ik ingestapt bij het bedrijf Reddende Engel Horeca waar ik nu functioneer als mede-eigenaar!

Het begin

Na het behalen in 2020 van mijn Havo diploma ben ik gestart met de studie Bedrijfskunde aan de HU in Utrecht. Een precies doel had ik nog niet voor ogen, wat wil ik nou worden als ik later groot ben? Een brede studie zoals Bedrijfskunde lag voor de hand. Helaas is het jaar 2020 ook het jaar dat Corona haar intrede deed. Het thuis zijn, het studeren vanuit huis, het niet naar school kunnen was pittig en heeft mij na een jaar doen besluiten om te stoppen met de studie.

Een bijbaan in de horeca had ik al. En gelukkig werkte ik daar met heel veel plezier en kon ik al snel fulltime aan de slag bij mijn toenmalige werkgever. Daar heb ik de mogelijkheid gekregen om te leren, van afwasser, bartender, tot het zelfstandig draaien van het restaurant en van partijen en het begeleiden en aansturen van nieuwe collega’s. Daarnaast ben ik bezig met het behalen van de benodigde SVH certificaten van de horeca.

Een eigen onderneming

Jesper van den Engel ken ik al vanaf de basisschool. We zijn elkaar tijdens onze studie even uit het oog verloren en daarna kruiste onze wegen elkaar weer, in de horeca. Jesper was gestart met een freelance bureau voor horecamedewerkers en vroeg of wij dit samen verder konden neerzetten en uitbouwen.

En zo geschiedde, in augustus 2022 heb ik mijn vaste baan opgezegd en samen met Jesper dit avontuur aangegaan.